Yhteistyökumppanit

Varpakotien toiminnassa yhteisöllisyydellä ja yhdessä tekemisellä on vahva merkitys. Teemme tiivistä yhteistyötä paikallisten yritysten ja toimijoiden kanssa.

Rajaharjun Tila

Rajaharjun Tila on nykyaikainen ja kehittyvä lypsykarjatila Lapinlahden Varpaisjärvellä. Tilan omistavat yrittäjäpariskunta Kati ja Jukka Lähetkangas. Perheessä on kaksi poikaa, jotka ovat kiinnostuneet konetöistä ja osallistuvat tilan töihin oman kiinnostuksen mukaan. Usein työintoa on rajoitettavaksi asti. 😊

Rajaharjun tila on Katin synnyinkoti ja tilalla tehtiin sukupolvenvaihdos, jolloin Jukka tuli virallisesti mukaan toimintaan. Tilan vanhaa navettaa rempattiin ja nuorkarjalle rakennettiin oma hiehola. Nyt reilua 100 lehmää lypsää kaksi lypsyrobottia pitkälle koneellistetussa navetassa. 

Tilan päivittäisessä toiminnassa panostamme viihtyvyyteen, työturvallisuuteen, nykyaikaiseen koneistukseen ja erityisesti eläinten ja ihmisten hyvinvointiin. Arvostamme rehellisyyttä, oma-aloitteisuutta ja jämäkkyyttä.

Romurinsessa Marjut Kauppinen.

Onnelan ITE-taidepiha

Onnelan ITE-taidepiha -yritystä pyörittää Romurinsessa eli Marjut Kauppinen. Yritys valmistaa taide-, käsityö- ja villiyrttituotteita. Lisäksi yritys tarjoaa hyvinvointipalveluja yleisölle ja ryhmille muun muassa virkistyspäivien ja työpajojen muodossa.

Lapinlahden Korpijärven kylällä sijaitseva Onnela on Romurinsessan luovuuden valtakuntaa, jonka pihapiiristä ja rakennuksista löytyy paljon hänen kierrätysmateriaaleista tekemiään teoksia. Romurinsessan taide on iloista katsottavaa ja siitä huokuu luovuus ja kekseliäisyys. Tekniikoina ovat usein akryylivärit ja mosaiikki.  

Marjut on ammatiltaan viriketoiminnan ohjaaja ja työskentelee Lapinlahden kunnan vanhuspalvelussa. Hänellä on myös suoritettuina perustutkinnot puusepän alalta ja luonnontuotealalta.

Onnelan ITE-taidepihan galleria

Vuohi.
Koira.
Kani.
Kana.