Lastenkoti Naavala

Lastenkoti Naavala tarjoaa lastensuojelun erityistason ympärivuorokautisia laitoshoidonpalveluita. Lastenkoti Naavala on 7-paikkainen ja tarkoitettu 10–17-vuotiaille. Naavalan asiakkaaksi voi tulla lapsi, jolla on esim. psyykkistä oireilua, vuorovaikutuksen ja sosiaalisen toimintakyvyn rajoitteita, neuropsykiatrisia arkeen vaikuttavia haasteita ja käytöshäiriöitä tai haastava elämäntilanne kriisiytyneen perhetilanteen vuoksi. Pystymme vastaamaan myös kiireellisiin tilanteisiin vuorokauden ympäri.

Yhteyshenkilöt


Milla Ritanen-Taskinen

Yksikönjohtaja
+358 45 1309 041
milla.ritanen-taskinen@varpakodit.fi


Mika Soininen

Vastaava ohjaaja
+358 44 7387 915
mika.soininen@varpakodit.fi


Ohjaajat

+358 41 3120 929
toimisto@varpakodit.fi

Turvalliset tilat rauhallisessa ympäristössä

Lastenkoti Naavala sijaitsee Pohjois-Savossa, Lapinlahden Varpaisjärvellä noin kilometrin päässä Varpaisjärven keskustasta. Varpaisjärvi on pieni, alle 3000 asukkaan rauhallinen kyläyhteisö. Lastenkoti toimii yksikerroksisessa remontoidussa omakotitalossa neljän hehtaarin vehreällä tontilla.

Palvelut ja harrastaminen

Varpaisjärven keskustassa on ala- ja yläkoulu, kauppoja, apteekki ja terveysasema. Liikuntahalli kuntosaleineen sekä monipuoliset ulkoilumaastot mahdollistavat monenlaiset liikuntaharrastukset. Lisäksi Lapinlahden ja Tahkon aktiviteetit ovat vain parinkymmenen kilometrin päässä.

Koulut

Lasten lähikouluna toimii ensisijaisesti Varpaisjärven ylä- ja alakoulu. Yhteistyö koulujen kanssa on tiivistä ja tarvittaessa ohjaaja tukee lasten koulunkäyntiä olemalla läsnä koulussa. Lapinlahdella toisen asteen oppilaitoksia ovat lukio ja Portaanpään opisto. Kuopion ja Iisalmen oppilaitoksiin on toimivat kulkuyhteydet.

Luonto aina läsnä

Toiminnallisuus on arkemme keskiössä ja luonto toimii vahvasti hyvinvoinnin lähteenä. Monenlaisen luonnossa liikkumisen lisäksi Naavalassa on mahdollista harrastaa ratsastusta tutun ohjaajan ohjaamana sekä osallistua kuntoutumista tukevaan sosiaalipedagogiseen hevostoimintaan.